divendres, 12 de desembre del 2014

COM COMUNICAR

Per a fer presentacions orals o bé per parlar en públic necessitem primer tenir una preparació. Una preparació que en el nostre cas ha estat mitjançant diversos documents, exercicis realitzats a classe i una lectura d'un llibre anomenat Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.

És important que tinguem en ment que som oradors i que hem de comportar-nos com a tal. És a dir, el nostre llenguatge verbal i no verbal ha d'estar adequat a la situació comunicativa en que ens trobem.

A la pàgina de la Universitat Politècnica de Catalunya hi trobem un apartat relacionat amb ''Com comunicar'' mitjançant l'exposició oral. És un bon recurs per adonar-te de molts aspectes que es fan de manera inapropiada quan parlem en públic.
En aquest apartat, hi trobem un vídeo d'un alumne de tercer de carrera que realitza un projecte de final de grau que dura aproximadamen 10 minuts. Aques tracta sobre com transformar un habitacle normal en un de sostenible.
Durant la visualització del vídeo disposem d'una rúbrica amb diversos nivells i aspectes a avaluar mitjançant tres opcions: assolit, poc assolit o no assolit. La rúbrica ens serveix puntuar la seva presentació, on hi veiem representades alguns aspectes positius i d'altres de negatius sobre el seu comportament, el suport audiovisual, la seva estructuració del tema parlat, etcètera.

Poder analitzar una presentació oral d'un alumne, ens ha estat molt útil per tal de saber quins són aquells aspectes que cal reforçar més i quins cal més minvar-los. Crec que aquest exemple és bon recurs per treballar i adonar-nos dels errors que cometem sovint quan parlem en públic perquè és bastant entretingut i hi ha situacions que, possiblement, cap de nosaltres hi arribem però és interessant perquè aquest moments de ''rialla'' que et fa viure, fa que recordis aquells errors tan fàcils de ser produir degut als nervis.

Per poder accedir a la web on hi trobareu el vídeo i la rúbrica feu clic sobre aquestes dues paraules.


Fonts d'informació: apunts de classe, espai de la web de la upc ''Com comunicar''

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada