dilluns, 29 de desembre del 2014

SINDICACIÓ DE CONTINGUTS I RSS

La sindicació de continguts és un dels molts recursos que ens ofereix la xarxa per a poder accedir a grans volums d'informació d'una manera senzilla i pràctica. 

L’RSS (Really Simple Syndication) és una tecnologia que permet rebre a temps real els titulars d'una pàgina web a un programa o lector de feeds. Quan et subscrius al contingut d'aquella pàgina web, l’RSS t’avisa de manera automàtica quan hi ha noves notícies.
És a dir; serveix per rebre informació de les teves pàgines preferides sense necessitat d'haver-te de connectar o visitar cada dia aquests llocs web.

Com funciona?
Els arxius RSS es poden llegir mitjançant un programa instal·lat a l’ordinador (Feed Reader, Feed Demon, …) o mitjançant un programa web (Netvibes, Google Reader, Bloglines, …).

Per subscriure't a una pàgina web d'interès, has de clicar a l’enllaç de l’RSS o també pots copiar l’adreça web de l’arxiu RSS i afegir-la al teu lector.

Per poder tenir un gadget de RSS al nostre blog hem d'anar a ''Disseny'', després a "plantilla" i alla fer clic a un dels recuadres per tal de posar el gadget "Enlaces de suscripción". Allà hem de fer clic al canal RSS.

A continuació us deixo amb un vídeo que ens expliquen clarament que són els RSS:




 Fonts d'informació: blog de GTIC: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/que-son-els-rss.html, http://www.rss.nom.es/, http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada