divendres, 2 de gener del 2015

LA NOSTRA IDENTITAT DIGITAL I CURA DE LES NOSTRES DADES

Avui en dia mostrar les nostres dades a les xarxes socials és un fet molt habitual, però és molt importantt tenir cura d'aquestes ja que avui dia, amb l'aparicó de les noves tecnologies, el robatori de les nostres dades personals s'ha fet cada vegada més comú. Hi ha molts usuaris que saben com ''hackejar'' les contes i d'allà extreure tota la nostra informació que vulguin. És per aquest motiu que és molt important tenir una bona protecció en les nostres dades ja que la nostra identitat digital es basa en tota l'activitat que realitzem a la xarxa.
Per altra banda, moltes vegades no guardem la nostra informació ni tenim cura de les nostres contrasenyes, utilitzem la mateixa contrasenya per a totes les comptes, etcètera. És per aquest motiu que és important el fet de ser conscient del què fem i com ho fem, a on posem i a on no la nostra informació, quines dades hem de fer públiques i quines no.
Quan ens roben el compte pot ser que ens agafin tota la informació i que ens la borrin, o de vegades nosaltres mateixos, sense adonar-nos-en borrem algun arxiu que no voldríem haver borrat. És per aquest motiu que s'han inventat programes com són el Dropbox o el Sugarsync que ens ajuden a tenir tota la nostra infromació guardada ''en la nube''. També podem recòrrer a la còpia de seguretat en un CD, en un disc dur o en un pen però aquests elements tenen un problema: els hauríem de carregar tot el dia a sobre i si necessitèssim algun d'aquests arxius quan estèssim fora de casa no podríem accedir-hi.

A continuació us deixo una breu expicació del Sugarsync i del Dropbox:
Sugarsync : sincronitza els arxius del teu ordinador personal en els seus servidors segurs que es troben a internet, al que és conegut com ''la nube''. Quan instal·les l'aplicació de SugarSync al teu ordinador, fa tota la feina automàticament - si agregues , esborres o modifiqueu un arxiu al teu ordinador detecta immediatament el canvi i puja una còpia de la teva arxiu al núvol.
N'existeixen versions gratuïtes i de pagament, cadascuna de les quals amb opcions variades.

Dropbox: és un servei d'allotjament de fitxers multiplataforma en el núvol.
El servei permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres usuaris. N'existeixen versions gratuïtes i de pagament, cadascuna de les quals amb opcions variades.



Fonts d'informació: Viquipèdia, apunts de classe de GTIC, Google Images

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada