dijous, 13 de novembre del 2014

FLIPPED CLASSROOM

La flipped classroom és un nou model pedagògic mètode d'ensenyament que està basat en fer una inversió del model d'ensenyança actual. D'aquesta manera els nens estudien tot el contingut bàsic a casa mitjançant pàgines webs (és necessari que el contingut sigui on-line) que el docent li ha mostrat d'on pot extreure la informació. Un cop s'ha realitzat això, quan arriben a classe es fan les activitats amb el professor, que és un guia per a ells, ja que els alumnes ja tenen una base del seu coneixement.
Aquest tipus de sistema permet el professor orientar el temps de la seva classe al desenvolupament de la creació, mitjançant la pràctica i la reflexió.
Aquest tipus de classe, també anomenada classe al revés, permet al professor fer un que les classes siguin més participatives.
Així doncs, a través d'aquesta metolodogia aconseguim una participació activa de l'alumnat en el seu propi aprenentatge, personalització del mètode a les necessitats i ritme de cada alumne, igualtat entre tots els estudiants, integració de les famílies en els processos d'aprenentatge (els resultats poden ser visibles i compartits amb tothom), evaluació i resolució de dubtes en temps real a més d'una motivació extra de l'alumne i millor aprofitament del temps dedicat a l'aula.
Això sí, és necessari que els alumnes realitzin la feina que el professor els demana per a casa, sinó aquest model podria no acabar de funcionar.

A continuació us deixo amb un vídeo que ens explica clarament aquest model:



Fonts d'informació: Apunts de classe de GTIC, Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada