dilluns, 3 de novembre del 2014

EL PREZI

El Prezi és un programa que ens permet fer presentacions, en les quals podem compartir idees sobre una diapostiva. Aquesta permet intruidir-hi zoom per tal de fer les seves presentacions més dinàmiques i permet als usuaris de disposar una visió més apropada i més allunyada d'una zona de la presentació.



Prezi s'utilitza com a una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o bé estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre una pàgina en blanc i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària en que desitgen que es vegi i la posició entre tots els objectes que hi ha a la presentació. També es pot triar com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com l'ampliació i/o allunyament a l'hora de posar en marxa tota la presentació.
La presentació final es pot veure encara que no esitiguis connectat, només has de descarregar l'arxiu a l'ordinador o dispositiu on desitjes veure'l.



Tipus de Prezi
Públic: que permet editar, mostrar i descarregar els treballs a la web de l'aplicació.
Enjoy o una llicència Prezi Pro: aquests permeten crear, compartir i descarregar els arxius.

Prezi també ofereix una llicència especial per a estudiants i educadors, que és la que s'ha utilitzat per a realitzar la presentació que hi ha a continuació.

Amb el prezi podem transmetre un concepte però també podem posar una imatge que vagi més enllà del significat habitual, tal com hem fet l'Anna Florensa i jo, la Isabel Cano, que hem realitzat un Prezi.

El nostre Prezi comença amb una imatge de color gris. La primera imatge és una forma que ens serveix perquè la gent no vegi des d'un inici la presentació i/o el tema que volem tractar.

El tema que ens va proposar el professor era els gossos. A partir d'aquí, nosaltres hem decidit ensenyar mitjançant el Prezi tot el que ens aporten als èssers humans. Per a fer-ho com a imatge inicial trobem una imatge d'una mà d'un home i d'un gos.
Seguidament hem utilitzat una petjada d'un gos per tal d'utilitzar-la com a fil conductor, ja que des d'aquesta es presenten les diverses imatge i idees sobre el que ens aporten els gossos als èssers humans.

En el nostre Prezi podem veure moltes imatges i, en comparació, molt poca lletra.
En les imatges veiem la idea que volem transmetre i després escrit trobem la idea, a partir de la qual desenvolupem la nostra opinió quan és hora de fer la presentació.

Així doncs, podem veure que el prezi, a través de les diverses animacions i imatges que s'hi introdueixen, és capaç de transmetre més que el que transmet una paraula.

PREZI A L'EDUCACIÓ
El Prezi és un bon instrument per a realitzar presentacions i per a crear animacions pels nostres alumnes, ja que ajuda a fer la classe més amena. Alhora, també ajuda a que l'alumne pugui ser el creador del seu propi coneixement perquè és ell el que interactua amb la presentació o la pissarra amb la qual es mostra.
Un exemple d'aixó podria ser un conte explicat mitjançant el Prezi. Gràcies a aquest podríem fer que els alumnes cliquèssin a alguns llocs perquè al protagonista de la història li anèssin passant diversos fets. O bé, podríem crear nosaltres la nostra propia història, tal i com es pot veure al vídeo que hi ha a continuació:




És possible que després de llegir aquesta entrada i la del Power Point penseu que són dos programes molt semblants perquè els dos ens ofereixen la possibilitat de crear presentacions. És per aquest motiu, que per acabar amb aquesta entrada us deixo amb una imatge que ens explica clarament la diferència entre el Prezi i el Power Point:




Fonts d'informació: Wikipedia, Youtube, Esther Morillas Lázaro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada