diumenge, 12 d’octubre del 2014

BOOK TRÀILER

Una de les últimes tendències per promocionar una novel·la és realitzar un vídeo curt, semblant als tràilers que promocionen les pel·lícules o sèries de televisió.  
D'aquest tipus de promoció se'n diu booktrailer. Aquest és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre, a través del qual s'intenta captar l'interès de lector mitjançant els aspectes més atractius del llibre. 
Per a fer-ho, se'l acompanya de música, imatges, seqüències gravades, efectes, etc. 
En aquest, podem veure com es suggereixen els esdeveniments de la història però mai se'ns revela la trama, ja que la seva funció es incitar a la lectura.
Aquesta promoció es fa habitualment a través de les xarxes socials. 
A l'hora de crear-ne un, hem d'intentar mantenir la llibertat del lector a l'hora de posar cara als protagonistes. Respectant així, la imaginació que utilitza aquest per crear les diverses escenes i la personalitat que li atribueix a cada personatge. 
La música és un dels aspectes més rellevants, ja que pot transmetre molt al lector. 
Amb la música podem insinuar els sentiments que ens causarà el llibre o la tipologia d'aquest. 
L'objectiu principal del booktrailer és intrigar, suggerir i, sobretot, crear una necessitat de lectura cap als lectors. 
Amb aquesta nova tècnica li podem donar noves oportunitats als llibres, ja que el llibre és una obra escrita a la qual se li poden atribuir mecanismes audiovisuals per tal de fer-lo més atractiu. Mitjançant això, podrem captar un nou tipus de lector més vinculat al cinema i les sèries televisives, ajudant així, a tenir un ventall de clients més divers i més ampli. 
Podríem dir doncs, que és una tècnica avantguardista i sorprenent de presentar el potencial d'un autor i de la seva obra.
A continuació podreu trobar alguns exemples:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada