dijous, 2 d’octubre del 2014

COMUNICADOR EFICAÇ


KEN ROBINSON
A l’assignatura de COED (Comunicació oral, escrita i digital), vam mirar un vídeo d'una conferència feta pel gran comunicador Ken Robinson, que és un educador, escriptor i conferenciant britànic.
El vídeo es titula “Las escuelas matan la creatividad”. En ell, Ken Robinson, ens explica la visió que té del mòn respecte a l'educació. Una educació que està obsoleta i que pretén crear a persones que són nomès intel·ligència, sense sentiments. Ens parla sobre un canvi radical necessari en la manera d'educar i de tractar la creativitat, aquella que queda en segon lloc per l'escola.
A classe vam fer una tria sobre diverses persones que creiem que eren bons comunicadors. Desprès en vam fer una anàlisi i vam veure que la gran majoria d'ells eren homes i que es caracteritzaven per ser persones transparents, clares, assetives, que no et deixaven indiferent, que tenien un bon to de veu, que sabien vocalitzar, responsables, coherents, directes, expressius, divertits, entre moltes d'altres.
Finalment, vam arribar a conclusió que hi havia un fet subjectiu a l'hora d'escollir el que creiem que era millor comunicador però també hi havia altres aspectes a tenir en compte com són: que tingui un bon domini de l'ús de la llengua, del contingut, de la veu, del volum, la velocitat i de l'expressió corporal i facial.
Un bon comunicador és caracteritza també per tenir una gran personalitat, una manera de ser i un caràcter característics que creen la seva identitat.
Per últim cal tenir en compte també la manera com enfoca els problemes. Per exemple, si ho fa de manera assertiva, si ens sap expressar els sentiments i les emocions sense ofendre a ningú i sap mantenir-se en la pròpia opinió sense menysprear l'opinió dels altres.
Quan pensem en un comunicador eficaç ens ve a la ment una persona que fa un discurs o dialoga, explicant algunes idees o opinions que té sobre un tema. Però un comunicador eficaç també pot ser una persona que escriu en un diari, en un lloc web, etc.
A continuació us adjunto el vídeo del qual he parlat de Ken Robinson. En ell, podreu veure totes les idees que he dit anteriorment; fa les conferiències de manera entrtinguda, no es fan pesades. És per aquest motiu que atrau molt al públi, el fa gaudir.
Al vídeo podreu veure que Ken Robinson és molt bon orador, sap perfectament com parlar en públic, i fins i tot bromeja en les seves conferiències sobre experiències personals que les utilitza com a exemple. En el vídeo veiem que no té cap paper a la mà però això no vol dir que no tingui el discur molt ben estructurat, ja que o utilitza cap guió, però, tampoc improvisa, en tot moment sap del que parla i té el temps calculat, ja que no es pot estendre molt. Per tant, els seus discursos són molt estructurats, precisos i preparats.






En el vídeo veiem idees tals com: Considera que tots els nens tenen talent però que aquests talents no s'aprofiten, al contrari, no s'ajuda a que puguin fomentar-los.  També creu que hem d'estar disposats a equivocar-nos perquè de l'error també saprén. 
Creu que la creativitat és essencial en l'educació i que se l'hi ha de donar un valor que actualment no té.


RITA PIERSON
Per últim m'agradaria adjuntar també un vídeo de la Rita Pierson que ens intenta transmetre la idea de que una de les tasques més importants dels professors és estimar la seva feina, als seus alumnes per tal de motivar-los i ajudar-los a arribar lluny. Ja que tots tenim la capacitat d'arribar a allà on vulguem.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada