dimarts, 21 d’octubre del 2014

ELEMENTS ESTRUCTURALS D'UN BLOG

Un blog està constituït per diversos elements, alguns els trobem en totes les plataformes de blogs i altres són exclusius i personalitzables. En aquesta entrada només us parlarè dels més comuns.En visitar un blog, el primer que observem és una capçalera amb el títol i un cos central amb les entrades o articles ordenats per ordre cronològic invers, de manera que el més recent apareix en primer lloc. Cada article sol indicar les categories que hi corresponen, si es relacionen amb etiquetes i si hi hagut algun comentari.



Pàgines estàtiques
Són aquelles pàgines que es queden fixes al blog. Normalment es troben situades a la barra superior i s'utilitzen per escriure informació que el creador de blog vol que quedi de manera permanent perquè l'autor del blog considera que és d'utilitat o d'interès pel lector. Això ho fa perquè sigui fàcil de trobar ja que sempre estarà en el mateix lloc.
Per exemple, jo al meu blog tinc una pàgina estàtica que posa qui sóc jo.

Com crear una pàgina estàtica?
Des d'Inici (on apareix la llista dels teus Blogs), selecciona l'opció Pàgines del menú desplegable.
Desplega les opcions de Pàgina Nova, i tria l'opció de Pàgina en blanc.
Després escrius el que vulguis a la teva pàgina estàtica i, una vegada que acabis d'agregar el teu contingut, la publiques, fent clic a Publicar.

Entrades
Les entrades són la unitat de publicació del bloc. És on escrius el contingut del teu bloc i l'actualitzes. Les entrades en anglès s'anomenen "Post" que significa "publicar". Al bloc publiques entrades que formen el cos de contingut d'aquest.

Comentaris
Els comentaris d'un blog són el motor d'interactivitat entre l'autor i el lector i el que ajudarà a crear coneixement mitjançant la comunicació i el feedback. Es poden utilitzar per fer arribar a l'escriptor, crítiques, elogis, recomenacions, peticions, etc.
Cada sistema té unes opcions determinades per controlar els comentaris. Alguns permeten obrir-los només a usuaris registrats, o bé a tothom i per tant permeten comentaris anònims.

Etiquetes
Serveixen per endreçar les entrades, classificar-les segons la temàtica, Podem posar més d'una etiqueta, separades per comes.

Gadgets
Són objectes en miniatura, uns complements que s'afegeixen al blog i que el personalitzen, ja que permeten ampliar les possibilitats pròpies de la plataforma.
N'hi ha de molts tipus, des de aquells que ens permeten veure els posts més llegits, reproductors de música, rellotges, contadors de visites, el temps, etcètera.

Blogrolls
Es un menú que mostra la llista d'enllaços que l'autor d'un blog recomana i/o destaca perquè té alguna relació amb la temàtica del bloc. Un bon ús dels blogrolls o llista de blocs es de gran ajuda perquè els lectors puguin continuar ampliant informació sobre un tema.
En el meu blog, el podeu trobar a la columna de la dreta de la pàgina.

Fonts d'informació: Google Images, llibre Usos Educatius dels Blogs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada